Drob cu ficatei de pui

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2014 | 2666 vizualizari

 

Anul acesta a fost prima data cand am facut drob de pui si a fost foarte bun. Nu s-a simtit lipsa mielului din compozitie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1/2 kg pipote si inimi depui
  • 3 pulpe intregi- tot de pui
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3 cepe uscate
  • 150 ml ulei
  • sare,piper
  • 8 oua
  • 4 linguri cu faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu ficatei de pui:

Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile.

Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de usturoi. Lasam sa fiarba vreo jumatate de ora, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca bine.

Ficatii i-am pus intr-o tigaie cu putin ulei pt vreo 2-3 minute pe fiecare parte...atat cat sa se albeasca putin. Ia dam deoparte sa se raceasca.

Tocam ceapa uscata si o punem la calit in restul de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam si ceapa verde tocata, iar la final am adaugat usturoiul si am inchis focul.

Am tocat cu cutitul marunt canea de pui si organele, am adaugat ceapa si usturoiul si am amestecat putin. Am presarat sare si piper dupa gust, faina si ouale si amestecam bine ca sa se lege.

Tapetam 2 tavi de cozonac cu unt si faina si asezam compozitia de drob presand bine cu dosul unei linguri.

Am bagat drobul in cuptor la for potrivit pentru vreo 35 de minute,dupa care am batut un ou cu putiin lapte si am uns frumos suprafata - am mai dat la cuptor pt inca vreo 10 minute si gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

claudiaO 1

23.04.2014, 17:00

da... bun...m-am bucurat ca le-a placut celor din casa si ma bucur ca va place si voua

simonacallas 1

23.04.2014, 18:06

Rocsi 1

23.04.2014, 20:12

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de curcan